Manas İlkokulu
ZİYAPAŞA MAH. 67019 SK. MANAS ILK VE ORTA OKULU BLOK NO: 2/1 SEYHAN / ADANA

VİZYON

Soran sorgulayan, bilgiye ulaşabilen, ulaştığı bilgiyi çevresiyle paylaşabilen, üretken bireyler kurum olmak.

MİSYON

Okulun sosyo - kültürel ve ekonomik yapısı dikkate alınarak eğitim ve öğretim programını en etkili ve verimli bir şekilde uygulamak.Demokratik insan haklarına saygılı hoşgörülü benliğine ve milletine bağlı Atatürk ilke ve inkılaplarının savunucusu bireyler yetiştirmek.

Kütüphane Kitap Sayısı :500
Öğretim Şekli :İKİLİ EĞİTİM. ORTAOKULLAR SABAHÇI İLKOKULLAR İSE ÖĞLENCİDİR. ANASINIFLARI İKİLİ EĞİTİMDİR.

Öğretim Şekli

ANASINIFI 07:20-17:20 / İLKOKUL 12.10-17.20

KLİMA

10km

Yerleşim Yeri Bilgisi

KIYI BOYU CADDESİ ADANA FEN LİSESİ YANI.BARAJYOLU VE ÇARŞI OTOBÜS VE MİNİBÜSLERİNİ KULLANARAK CEMALPAŞA CADDESİNDE İNİP KANAL BOYU YÜRÜYEREK. KANAL BOYUNA TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI GİRMİYOR.

Diğer Hususlar

1954 yılında Adana´nın Ziyapaşa Mahallesinde Tatbikat İlkokulu olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan okulumuz, Kırgız Türklerine ait olduğuna inanılan Manas Destanı´nın 1000. yılı kutlamaları çerçevesinde Manas İlköğretim Okulu adını almıştır